Peuter en kleuter yoga

Peuter en kleuteryoga

Erna Klaassen, groepsleidsters bij kindercentrum Schateiland is naast haar werk als pedagogisch medewerkster actief als yogajuf. Ze gebruikt de grote BSO ruimte een aantal ochtenden per maand voor yogalessen voor peuters. Daarnaast geeft ze yogales op andere locaties binnen Wageningen voor peuters en kleuters. Mocht u interesse hebben dan kunt een kijkje nemen op haar website.

Hieronder volgt een stukje van Erna

Workshop Ik straal Kleuteryoga 4-5 jarigen

Yoga voor peuters en kleuters is op een speelse wijze kinderen bewust laten worden van hun eigen lichaam. Het heeft een gunstige werking op het zelfvertrouwen, het zelfbewustzijn en het concentratievermogen.  Daarnaast  bevordert yoga een goede weerstand, motorische vaardigheden en een goede lichamelijke houding.

De lessen worden op een speelse wijze gegeven en duren in totaal een uur. De les begin met een intro. Daarna wisselen ontspanningsoefeningen af met actieve oefeningen (dierenyoga). Er wordt gebruik gemaakt van zintuig-aanrakings- en dansspelletjes. De lessen worden gegeven aan de hand van thema’s (b.v. dierentuin, indiaantjes, circus, sprookjes). Tijdens de oefeningen bepaalt het kind zelf wat het prettig/niet prettig vindt. Ze leren hierdoor voorzichtig met elkaar om te gaan en respect te hebben voor andermans grenzen. Belangrijk is dat plezier voorop staat.

De lessen worden gegeven aan de hand van thema’s. Ieder thema wordt twee keer herhaald. De lessen gaan door bij min. 4 aanmeldingen tot max. 8 kinderen.

Wil je meer informatie over de yoga, dan kun je terecht op www.ikstraal.eu. Opgeven kan via de mail: info@ikstraal.eu